Naturvandringar!
Obs! Arkiverad sida från 2010

Följ med på en kombinerad skogsvandring och tidsresa! Under vandringen får du inblick i vad miljöfrågorna handlat om de senaste 6000 åren. Träffa grottmänniskor, medeltida bönder, industrimagnater och framtidsmänniskor, alltihop under loppet av en timme, bara några spårvagnshållplatser hemifrån.

Vi anordnar en dramatiserad naturvandring i Ruddalen, västra Göteborg, med temat miljöfrågornas historia. Vilka var de första miljöfrågorna? Hur såg grottmänniskor på naturresurser? När började man prata om miljöproblem? Hur ser det ut i framtiden?

Under vandringen gör vi en tidsresa från stenåldern, via medeltiden och industrialismen till nutiden, och vidare in i framtiden. I varje tidsepok träffar vi en spännande figur som berättar om hur man ser på naturen och miljön just då. Vi tittar också på hur spår från svunna civilisationer fortfarande finns kvar runt omkring oss, och får en inblick i vad vi själva lämnar efter oss till framtida generationer.

Hela vandringen tar ungefär en timme. Som deltagare får du gärna ställa frågor till guiden och de olika karaktärerna, men det går också bra att bara titta och lyssna. Vi som håller i det hela heter Agnes Leijon och Emanuel Blume. Vi är båda amatörskådespelare, och jobbar i vanliga fall som biolog respektive miljövetare.

Deltagaravgiften är 100 kr och betalas på plats. Vandringarna anordnas i samarbete med Studiefrämjandet och Naturskyddsföreningen.

Vandringarna kommer att hållas klockan 18.00 nedanstående datum. Samling utanför entrén till Ruddalens idrottscentrum. Karta finns här. Närmaste spårvagnshållplats är Musikvägen (ca 700 m).

2 juni
10 juni
23 juni
4 juli
13 juli
26 juli
4 augusti
18 augusti

Anmäl dig genom att skicka ett mail till naturvandringar@gmail.com eller ringa 0702-769750.
Ange vilket datum och hur många ni är.

Du kan också boka en guidning för din organisation eller ditt företag. Hör då av dig på samma kanaler som ovan.